Werkwijze

Als holistisch psycholoog benader ik een probleem of klacht niet als een opzichzelfstaand iets, maar bekijk ik het vanuit een groter geheel. Daarbij ga ik er van uit dat er een interactie is tussen lichaam, geest en ziel. Ik plak geen etiket op als ‘depressief’, ‘ADHD’ of ‘angststoornis’. Ik zie jou als mens die met een vraag of klacht bij mij komt.

Bij terugkerende of aanhoudende klachten is er vaak sprake van een grotere levensles die geleerd mag worden. Een belangrijke stap daarin is de verbinding met het buikgebied en het compassievolle hart.

We gaan dus niet alleen aan de slag met het reduceren of weghalen van de klacht maar gaan ook op essentieniveau helen. Dit zorgt voor een enorme toename in bewustzijn en groei op zielsniveau waardoor er diepgaande heling kan plaatsvinden.

Ik luister naar wat je ziel, wie je werkelijk bent te zeggen heeft. Ik geloof er heilig in dat jouw ziel beter weet wat het nodig heeft op elk moment dan wie dan ook! We kunnen als hulpverlener met vele effectieve interventies werken, de kracht ervan ligt in wat jouw ziel op dat moment nodig heeft. Ik zie het als mijn opdracht om vooral te luisteren naar jouw ziel en van daar uit jou te begeleiden. Maar hoe doe je dat nou luisteren naar de ziel? Zo lang ik me kan herinneren hoor ik wanneer iemand vanuit de ziel spreekt of vanuit zijn ego of persoonlijkheid. Voor mij is het net zo normaal als ademhalen, iets wat je gewoon doet zonder er over na te denken.

Ik werk op zielsniveau en loop even mee op jouw pad zodat jij dieper in contact kan komen met jouw eigen essentie, het ‘ZIJN’ wie je bent. Afhankelijk van wat er in de intake en de vervolgsessies naar voren komt gaan we aan de slag. Dat kan dus in vele verschillende vormen zijn zoals: een gesprek, gecombineerd met psychologische, lichaamsgerichte, energetische of spirituele interventies.

Herken je dingen bij jezelf of een ander en heb je behoefte aan informatie of een afspraak dan kun je vrijblijvend contact opnemen met mij. Dit kan telefonisch of via de mail.