Welke behandelingen?

Er zijn vele soorten behandelingen mogelijk. Jij als mens staat centraal. We gaan samen kijken waar je naar toe wilt, wat je nodig hebt en op welke manier we dat het beste in kunnen vullen. Naast de soort klacht zijn er meerdere factoren belangrijk voor de keuze van de behandeling.

Wie jij bent als persoon is daarin een belangrijke factor, ben jij bijvoorbeeld meer een gevoelsmens of een rationeel persoon. Daarnaast is alles continu in beweging, jouw leven staat niet stil, dat zorgt ervoor dat de ene week alleen het voeren van een gesprek bijvoorbeeld het beste werkt maar dan kan het de sessie daarna heel goed zijn dat een lichaamsgerichte interventie op dat moment het beste is voor jou. Vaak bestaat een sessie uit een combinatie van gesprek en interventies.

Vanuit een holistische visie gaan we aan de slag op het niveau van je lichaam, je geest en je ziel. Gericht op het reduceren van de klachten of deze volledig te ontgroeien en diepgaand te helen. Ik maak daarvoor ook gebruik van meerdere interventie vormen.

Wandelsessies

Één van mijn effectieve interventies is een Wandelsessie op het strand, duinen of in het Bergerbos. Daarbij gaan we tijdens een sessie wandelen op het op 1 van de plekken. Voordelen hiervan zijn natuurlijk het in contact zijn met de natuur wat op zich al helend is. Daarnaast komt in wetenschappelijk onderzoek steeds weer naar voren dat bewegen gezond is voor lichaam en geest. Het is zelfs aangetoond dat een therapeutische behandeling effectiever is als je daarnaast of tegelijkertijd ook aan beweging doet.

Lichaamsgerichte interventies

Bij lichaamsgerichte interventies maken we bijvoorbeeld gebruik van yoga en ademhalingsoefeningen. Tevens ga je in contact met je lichaam om te voelen wat daar speelt en te leren hiernaar te luisteren en leren hierop te reageren. Je lichaam liegt nooit, denk maar eens aan ‘een knoop in je maag hebben’, wat wil je lichaam je dan eigenlijk vertellen? Je gevoel en je denken hebben een grote invloed op deze lichamelijke ervaringen en klachten. Mindfulness is een interventie die hiervoor goed ingezet kan worden. Tevens besteden we aandacht aan voeding, mineralen en vitaminen.

Cognitieve-psychologische interventies

Onder cognitieve-psychologische interventies vallen alle oefeningen en methodieken die gericht zijn op de cognitie (het denken) en de hersenen. Een voorbeeld hiervan is de socratische dialoog of wel ‘The work’ van Byron Katie, dat is de nieuwste meest effectieve vorm van cognitieve therapie. Op een heel diep niveau ga je (zelfdestructieve) gedachten en overtuigingen onderzoeken en overschrijven.

Energetische en spirituele interventies

Bij energetische interventies gaan we aan de slag op de meer subtielere lagen van je mens zijn. Dat kan in de vorm van meditatie waardoor je in een andere bewustzijnsstaat komt, je bewustzijn wordt verdiept en verruimd. We kunnen in contact komen met jouw ziel, wat wil jouw ziel, welke lessen mogen er geleerd worden. Daarnaast werk ik met de Soul Body Fusion (SBF). Waarbij je lichaam volledig en volkomen in overeenstemming wordt gebracht met je bewustzijn zodat je toegang krijgt tot het oneindige potentieel van jouw wezen en de Liefde die je bent.

‘De wens is de voorbode van datgene wat je kunt realiseren.’

Goethe

Miranda Visser

Miranda Visser Psycholoog

Telefoon: 06 44 40 10 85

Geen wachtlijst!

Cliënt ervaring

Katja:
"Hartstikke bedankt voor je luisterend oor, ik voelde mij voor het eerst weer bij jou gehoord en een mens...
Dank je wel".

Lees meer ervaringen

Aangesloten bij: