Miranda Visser – Holistisch Psycholoog

Als ik terug kijk op mijn leven tot nu toe zie ik een rode draad lopen in de gebeurtenissen die perfect waren voor mij, soms erg zwaar, maar die hebben mij wel precies gebracht bij waar ik nu ben en moet zijn.

Als kind zat het al in mij

Het helpen en ondersteunen van mensen op hun pad op mijn eigen unieke wijze, de mensen zien zoals ze echt zijn, dat deed ik al als kind. Als kind kon ik soms voor mijn gevoel uren lang in de klas of ergens anders zitten kijken naar mensen en filosoferen over ze. De vragen die dan in me op kwamen waren: ‘waarom doen zij nu zoals ze nu doen, of waarom pesten mensen anderen en waarom maken mensen ruzie?’ Ik weet nog dat ik het vreemd vond als mensen wat anders zeiden dan hun lichaamsenergie aangaf, ‘waarom liegen ze nu en zijn ze niet eerlijk?’ Ik voelde wat er werkelijk in iemand speelde maar voelen die mensen dat zelf niet? Ik vond het als kind moeilijk om daar mee om te gaan. Nu begrijp ik dat ik deze gedachten en gevoelens had omdat ik hooggevoelig ben.

Het pad van verpleegkundige naar psycholoog

Voor mij is het nu zo helder waarom ik eerst moest gaan leren en werken als verpleegkundige. Mensen eerst op lichamelijk en medisch vlak leren helpen en ondersteunen was nodig om dit deel van ons mens zijn leren te begrijpen. De vraag die als verpleegkundige steeds vaker in me op kwam was: ‘waarom herstelt de ene mens wel van een bepaalde behandeling of operatie en de andere niet ondanks dat factoren als leeftijd, geslacht en dergelijke gelijk zijn?’ Artsen en collega’s konden mij hierop geen antwoord geven. Toen ben ik zelf op zoek gegaan, door met de patiënten te gaan praten. Het werd mij vrij snel duidelijk dat het verhaal achter de mens een grote rol speelde. En dat in dat verhaal achter de mens zoveel zit dat van grote invloed is op gezondheid, welzijn en gelukkig zijn en dat daar nog heel veel winst te behalen is. Uiteindelijk heeft dit mij doen besluiten om psychologie te gaan studeren.

Hoe ik als vanzelf Holistisch psycholoog werd

In mijn eigen leven had ik vraagtekens, wilde ik oude pijn en angsten verwerken maar vanuit de psychologie of zoals ik het ervaarde vanuit ‘het hoofd’ lukte dat niet altijd. Er moest nog iets anders zijn. Mijn zoektocht bracht me bij spirituele tradities en inzichten die mij wel verder konden helpen. Ik dacht dat ik er was maar toen kwam ik er achter dat je veel kan weten maar als je het niet kan leven en doorvoelen dan blijft het slechts kennis. Het enige wat ik kon doen is terug gaan naar mijn lichaam om zo vooral in mijn buik (lichaam) dingen te gaan doorvoelen. Dat heb ik vooral gedaan via Kundalini Yoga en het ‘zijn’ in de natuur en met de paarden. Om zo via mijn hart (het huis van mijn ziel) weer verbinding te maken met mijn hoofd (geest). Zo ben ik als vanzelf gaan werken als holistisch psycholoog, ik kan niets anders dan mensen zien en voelen op alle lagen (lichaam, geest en ziel) in wie ze in essentie zijn en de verbondenheid daartussen. Daarnaast is mijn eigen hooggevoeligheid, helder voelen en helder weten ook steeds verder ontwikkeld wat echt een meerwaarde is en een verdieping geeft in de sessies.

De kracht van mijn intuïtie

Na 15 jaar in Heemskerk te hebben gewoond ben ik in 2013 teruggegaan naar mijn ‘roots’, het mooie Holten met de wonderschone natuur van de Holterberg. Niet omdat ik dat bedacht maar omdat ik intuïtief zo helder door kreeg dat ik mijn levenspad verder in Holten moest voortzetten. Voor mijn eigen heling en dat van anderen en het volledig kunnen leven vanuit mijn ware zijn! Na 7 jaar op mijn ouderlijke plek te hebben gewoond, geheeld en gewerkt is het helder geworden dat er een nieuwe stap gezet mag worden richting de zee. De energie van Bergen trok zo sterk aan mij dat ik niets anders kon dan deze te volgen en ik er ben gaan wonen. Wat deze mooie en bijzondere plek mij gaat brengen zal van zelf duidelijk worden.

Het is mijn levensmissie om steeds meer te ervaren en te leven wie en wat ik in essentie ben en anderen op hun pad ook hierbij te ondersteunen en begeleiden om steeds meer je eigen “Goddelijke essentie” en jouw pad hier op aarde te leven en te volgen.

‘We zien de dingen niet zoals ze zijn maar zoals wij zijn.’ 

Talmoed

Miranda Visser

Miranda Visser Psycholoog

Telefoon: 06 44 40 10 85

Geen wachtlijst!

Cliënt ervaring

Katja:
"Hartstikke bedankt voor je luisterend oor, ik voelde mij voor het eerst weer bij jou gehoord en een mens...
Dank je wel".

Lees meer ervaringen

Aangesloten bij: